Christelijk Centrum Hamont/Budel

De stichting Christelijk Centrum Hamont is sinds 2008 actief in de Filipijnen, dit ligt gelegen in Azië. In 2012 is dit dorp getroffen door een typhoon. Sinds de typhoon in 2012, steunt de rommelmarkt deze stichting. De typhoon had grootte gevolgen voor ouders, want zij kwamen in eens zonder werk te zitten of met onregelmatig werk, waardoor er beperkte inkomsten binnen kwamen. Deze stichting helpt in totaal 27 kinderen, zodat ze naar school kunnen gaan. Door het afronden van het beroepsonderwijs kunnen ze vast werk krijgen met een vast salaris. Op deze manier worden de kinderen uit de armoede-cyclus gehaald. Verder is het de bedoeling dat het project wordt vervolgd door een vergelijkbaar lokaal project.

 

  • Aan de hand van de bijdrage uit 2016 is de stichting ook dit jaar in staat geweest om nieuwe schoolboeken/leesboeken aan te schaffen. Ditmaal voor de Sambulawan Elementary School (237 kinderen van 4-12 jaar) in het gebied Tukuran. Middels deze boeken krijgen de kinderen een kans om beter te leren lezen.
  • Met behulp van het sponsorgeld uit 2015, is de stichting instaat geweest om nieuwe boeken en schoolmaterialen aan te schaffen voor twee scholen in arme gebieden van de Filipijnen.
  • De bijdrage uit 2014 heeft geholpen bij het aanschaffen van natuurwetenschappelijke boeken en leesboeken.
  • De bijdrage uit 2013 heeft geholpen bij het aanschaffen van studieboeken en leesboeken.
  • Met het geld is de stichting in 2012 instaat geweest om schoolmaterialen aan te schaffen voor de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *