Christelijk Centrum Hamont/Budel

De stichting “Christelijk Centrum Hamont” is sinds 2008 actief in de Filipijnen, dit ligt gelegen in Azië. In 2012 is dit dorp getroffen door een tyfoon. Sinds de tyfoon in 2012, steunt de rommelmarkt deze stichting. De tyfoon had grootte gevolgen voor ouders, want zij kwamen in eens zonder werk te zitten of met onregelmatig werk, waardoor er beperkte inkomsten binnen kwamen. Deze stichting helpt vele kinderen, zodat ze naar school kunnen gaan. Door het afronden van het beroepsonderwijs kunnen ze vast werk krijgen met een vast salaris. Op deze manier worden de kinderen uit de armoede-cyclus gehaald. Verder is het de bedoeling dat het project wordt vervolgd door een vergelijkbaar lokaal project.

 

  • Met het geld is de stichting in 2017 in staat geweest om schoolboeken en kleurboeken aan te schaffen. Afgelopen jaar waren deze boeken bestemd voor de Pasagdihon Elementary School (±70 kinderen: groep 3 t/m groep 8), dat op het zuidelijke eiland Mindanao van de Filippijnen ligt. De boeken die ze het hardst nodig hadden waren boeken voor de vakken Engels, Filippijns (lezen en schrijven), rekenen en wetenschap en kleurboeken.
  • Aan de hand van de bijdrage uit 2016 is de stichting ook dit jaar in staat geweest om nieuwe schoolboeken/leesboeken aan te schaffen. Ditmaal voor de Sambulawan Elementary School (237 kinderen van 4-12 jaar) in het gebied Tukuran. Middels deze boeken krijgen de kinderen een kans om beter te leren lezen.
  • Met behulp van het sponsorgeld uit 2015, is de stichting instaat geweest om nieuwe boeken en schoolmaterialen aan te schaffen voor twee scholen in arme gebieden van de Filipijnen. Het ging hier om de twee basisscholen Man-ilan Elementary School (111 kinderen) en Santo Rosario Elementary School (110 kinderen) in het berggebied van Tukuran.
  • De bijdrage in 2014 ging naar de school Baclay Elementary School in Tukuran. Op deze school zitten 218 leerlingen. Omdat de landbouw in dit gebied de belangrijkste inkomstenbron is, hebben wij geholpen bij het aanschaffen van natuurwetenschappelijke boeken en leesboeken voor de school.
  • De bijdrage uit 2013 heeft geholpen bij het aanschaffen van studieboeken en leesboeken voor de school San Antonio Elementary School in Tukuran.
  • Met het geld is de stichting in 2012 in staat geweest om schoolmaterialen aan te schaffen voor de kinderen op de Jose Suico Memorial Elementary School in Tukuran.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *