Terug naar Batouri

De werkgroep “Terug naar Batouri” is sinds 2001 actief in Kameroen, Afrika. Batouri is het minst ontwikkelde deel van Kameroen. Er is nauwelijks werkgelegenheid en er heerst armoede. Hierdoor leven er veel kinderen onder slechte omstandigheden. Sommige kinderen zijn wees of hebben om diverse redenen geen huis meer (straatkinderen). Wat tot gevolg heeft dat ze nergens terecht kunnen. Terug naar Batouri steunt een opvanghuis voor straatkinderen door gedurende een langere periode een tegemoetkoming in de huur te betalen. Verder steunt dit project ook een opvanghuis voor weeskinderen Epérance Vie. Dit hebben ze gedaan door o.a. vervallen panden te verbouwen, zodat de panden bewoonbaar werden. Daarnaast heeft het project ook nog enkele scholen gebouwd.

Het projectdoel is structurele verbetering van leefomstandigheden van een zo breed mogelijke groep van de bevolking met als prioriteit kinderen.

 

  • Met een bijdrage van rommelmarkt 2017 is de werkgroep in staat geweest om de speelplaats op het terrein Espérance Vie bij de kleuterschool te egaliseren, zodat de kinderen veilig kunnen spelen. Daarnaast zijn er speeltoestellen aangeschaft. Hierdoor kunnen de weeskinderen en kinderen elke dag even lekker ontspannen, plezier maken en echt kind zijn.

 

  • Aan de hand van de bijdrage uit rommelmarkt jaar 2016 is er op het terrein van Espérance Vie een kleuterschool gebouwd. Dagelijks liepen de jonge kinderen langs een drukke en gevaarlijke weg naar school. Door deze nieuwe kleuterschool kunnen de weeskinderen en kinderen in omliggende dorpen veiliger naar school.

 

  • Middels de donatie van rommelmarkt 2014 kregen verschillende weeskinderen financiële ondersteuning bij het onderwijs. Hierdoor konden deze weeskinderen naar school.

 

  • Met een bijdrage van rommelmarkt 2013 is de werkgroep in staat geweest om stoelen, tafels, bedden, emmers, wasteilen en een lamp aan te schaffen voor de straatkinderen in het opvanghuis.

 

Meer informatie over dit project? Bezoek ook hun eigen website: http://www.terugnaarbatouri.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *