Stichting Hope of the Nations

Het hoofddoel van “Hope of the Nations” (Oeganda, Afrika) is dat weeskinderen in ontwikkelingslanden zelfvoorzienend worden en zich kunnen voorzien in hun levensonderhoud.

Dit doel willen zij bereiken door middel van het opzetten van een vakschool en een huisvesting gedurende de opleiding. De vakschool willen ze voorzien van een gedegen vakopleiding voor ongeveer 50 thuisloze jongens en meisjes in Oeganda. Tevens willen ze helpen bij het opzetten van kleine bedrijfjes middels micro kredieten, zodat de studenten na het afronden van hun opleidingen zicht hebben op een baan en inkomen. Hierdoor worden ze zelfvoorzienend, wat deze kinderen een kans geeft op een betere toekomst.

 

  • De bijdrage uit 2017 heeft geholpen bij het bouwen van het dak op de school.
  • Middels een donatie van rommelmarkt 2016 is de stichting in staat geweest een tank base installatie op het terrein van de vakschool te bouwen. Nu kunnen ze ook water uit de kraan krijgen.

 

  • Met een bijdrage van rommelmarkt 2015 is de stichting in staat geweest om een nieuw toiletgebouw te bouwen op het terrein van de vakschool. Dit toiletgebouw zorgt voor een betere hygiëne.
  • In 2013 + 2014 heeft de stichting een geld bedrag ontvangen, met dit geld is een freesmachine aangeschaft. Aan de hand van deze freesmachine kunnen meerdere boeren leren ploegen en vrezen. In samenwerking met verschillende andere projecten is er een financieringsproject aan de freesmachine gekoppeld. Hierdoor zullen uiteindelijk een grote groep kleine boeren toegang krijgen tot financiële middelen. En dit zal zorgen voor zelfvoorzienendheid.
  • Met een bijdrage van rommelmarkt 2012 is de stichting in staat geweest om een waterpomp te bouwen op het terrein van de vakschool. Dit helpt de mensen daar enorm, denk aan hygiëne, water om voedsel te verbouwen, voor het koken, als drinkvoorziening en dat ze geen grote afstanden meer hoeven te lopen om aan een beetje water te komen. https://www.youtube.com/watch?v=v0XW7Z464iM
  • Met een deel van rommelmarkt 2011 is er waterleiding aangelegd.
  • Rommelmarkt 2010 heeft bijgedragen aan de realisatie van elektriciteit- en watervoorziening (waterput) nabij de vakschool.

Meer informatie over dit project? Bezoek ook hun eigen website: https://www.hopeofthenations.nl/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *