Noble House

Noble House (Nepal, Azië) vangt kansarme kinderen tussen 3-14 jaar op. Dit zijn kinderen die een zwervend bestaan hebben of door hun ouders niet meer onderhouden kunnen worden. Noble House richt zich op dit moment voornamelijk op de opvang van meisjes door ze onderdak te geven en te zorgen voor onderwijs, kleding, voeding en medische voorzieningen. Op deze manier is een stukje toekomst gewaarborgd.

Noble House valt onder de stichting HON en is ook officieel geregistreerd in Nepal. Het huis kan aan 16 kinderen onderdak geven. Daarnaast kunnen meerdere kinderen hier elke dag verzorgd worden door het geven van een douchebeurt, schone kleding, voeding en verdere begeleiding. Al deze kinderen worden ook begeleid om naar school te kunnen gaan.

Door de inzet van een Nepalees echtpaar Utsab en Sita is dit een familiehuis geworden waarbij zoveel mogelijk wordt getracht de Nepalese gebruiken in stand te houden.

 

  • In 2012 heeft de stichting een bijdrage ontvangen, ditmaal is het besteed aan de inrichting van twee gebouwen, die gebruikt zullen worden door misbruikte meisjes.
  • Ook in 2011 heeft de stichting een bijdrage ontvangen om een badkamer en sanitaire voorzieningen aan te kunnen schaffen. Dit is heel belangrijk voor de hygiëne.
  • Met een bijdrage van rommelmarkt 2010 zijn er computers met software, transformators voor computers en is er verlichting aangeschaft. Daarnaast hebben ze een muur uitgebroken en is er een deur in de plaats gemaakt.
  • Ook in 2009 heeft de stichting een bijdrage ontvangen, ditmaal is het besteed aan een inrichting van een studieruimte.
  • Middels een deel van de opbrengst van de rommelmarkt 2008 is er een snoezelruimte voor gehandicapte kinderen ingericht als dagopvang.
  • Met een bijdrage van rommelmarkt 2007 zijn er voor Noble House II & “gevangeniskinderen” bedjes aangeschaft. En is er een schoollokaal ingericht met schoolspullen.
  • In 2006 is de rommelmarkt begonnen met het steunen van deze stichting, door een geld bijdrage te leveren was de stichting in staat om een peuterspeelzaal in Noble House I in te richten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *